Najboljša senčila so naravna senčila, zlasti če na njih zori kivi

Lansko leto smo prvič posadili sadike malin, ki so se letos popolnoma razrasle. Res so že velike in mislim, da bo letos najmanj še enkrat toliko malin, kolikor jih je bilo lansko leto. Možno je tudi, da smo dobili zelo dobre sadike malin, ker mi je zadnjič znanka razlagala, da so potrebovale njihove maline kakšno leto, da so se dobro razrasle.

Najboljša senčila so naravna senčila, zlasti če na njih zori kivi

Komaj čakam, da bodo dozorele maline. Danes, ko sem bila zunaj na vrtu, sem že videla dve, ki sta nastali, ampak sta še čisto blede tako, da bo treba še nekaj časa počakati, da do konca dozorita. Predvsem pa, da še kakšna nastane. Ne le kakšna, naj jih nastane čim več, da jih bom lahko celo poletje jedla. To bi bilo vrhunsko. Lansko leto so bile dvakrat in sem jih res jedla celo poletje. Kar ni jih bilo konca. Res bi bilo dobro, če bi bilo letos tudi tako.

Poleg tega, da so letos maline razraščene v takšnem obsegu, bomo imeli pa še prvič v treh ali celo štirih letih kivi. Iskreno sem že rahlo obupala, da bo ta naš kivi karkoli naredil. Ko sem pa letos zagledala nešteto popkov, sem bila pa prav vesela. Še bolj sem bila pa vesela, da bo moja mami, ki je kivi posadila, končno dočakala, da bo imela domači kivi. Res bi bilo škoda, da ta ves trud ne bi bil poplačan z odličnim pridelkom domačih kivijev. Res, da je bil kivi mišljen tudi, kot senca na vrtu, kjer je vrtna garnitura, ampak je bil izbran tudi zato, da bomo lahko imeli kakšne pridelke doma.